Trygghetsboende i Stallarholmen

JW Bostad bygger just nu ett trygghetsboende som inkluderar ca. 40 st hyresrätter i Stallarholmen.

Om Stallarholmen

Stallarholmen erbjuder god livskvalitet för både unga och gamla. Här finns en F-6-skola, livsmedelsbutik, distriktssköterska, caféer, bibliotek, badplatser och värdshus. Här kan du ägna dig åt ridning, båtliv, träning, golf, skytte, dans, fotboll, vikingaliv, bridge, körsång och många andra aktiviteter. Här finns en entreprenörsanda som det sjunger om (det finns en egen sång om Stallarholmen). Det är drygt 3650 invånare, och fler än 400 företag! Det ordnas attraktiva evenemang som Korv- och Brödfestival, ”Superloppis”, Visdagar, Vintagefestival och flera marknader. Stallarholmen – Inte vilken håla som helst!
Text från
https://www.stallarholmen.info/

Trygghetsboende Stallarholmen

Målsättningen med boendeformen är att skapa möjlighet till gemenskap mellan hyresgästerna och att delta i gemensamma aktiviteter. Lokaler och boende med god tillgänglighet ger en grund för trygghet och möjligheter att ta sig ut och delta i aktiviteter tillsammans med andra. I ett trygghetsboende finns det gemensamma ytor för att umgås och som hyresgäst och du kan delta och medverka i olika aktiviteter.  Det finns ett gemensamt kök som gör det möjligt att fika eller kanske äta tillsammans. Dessutom är både hus och lägenheter tillgänglighetsanpassade.

Övernattningslägenhet till närstående ingår i hyran. 40 lägenheter fördelat på 365 dagar = Alla hyresgäster har rätt till lägenheten ca nio dygn per år. (Minst en i varje hushåll måste ha fyllt 65 år.)

Antal rum/kvm Stallarholmen

1 rok 29,6 m² – 5 244 kr – 8A, 8B, 9A, 9B
2 rok 38,8 m² – 6 422 kr – 2A, 2B, 5A, 5B,12A,12B
2 rok 55,6 m² – 7 706 kr – 1A, 1B, 4A, 4B, 7A, 7B, 14A, 14B, 15A, 15B, 16A, 16B, 17A, 17B, 18A, 18B
2 rok 63,5 m² – 8 319 kr – 10A, 10B, 11A, 11B
3 rok 72,7 m² – 9 324 kr – 19A, 19B
3 rok 75,5 m² – 9 539 kr – 3A, 3B, 6A, 6B, 13A, 13B, 20A,  20B

Samarbeten, service och aktiviteter Stallarholmen

Trygghetsboendet är inte biståndsbedömt och relationen mellan boende och fastighetsägare är precis som med en vanlig hyresrätt. Utöver de enskilda lägenheterna består trygghetsboendet av gemensamma lokaler såsom samlingslokal, övernattningslägenhet, uterum och flera ytor utomhus. Tillgång till dessa faciliteter ingår i hyran. Vi kommer även finansiera en trivselförening där boende själva kan anordna aktiviteter som främjar gemenskap och livskvalitet. Det kommer däremot inte att finnas en bovärd/annan personal på plats som håller i aktiviteter. Tills rutinerna fallit på plats kommer vi som fastighetsägare se till att boende varje vecka får information om aktiviteter och annan service som sker på orten (primärt i Gula industrihuset).
I Gula industrihuset (ca 100-150 m från tomten) finns förutom flera trivsamma butiker bland annat veterinär, distriktssköterska, bageri och kafé samt restaurang, gym, konstgalleri, och kontor. Norr om Stallarholmsbron ligger ICA Supermarket samt post- och paketutlämning. I Gula industrihuset arrangerar PRO, SPF och Röda Korset aktiviteter för seniorer. Svenska kyrkan arrangerar även aktiviteter för seniorer och hjälper till med bland annat att handla mat och mediciner.

Service, gemenskap och aktiviteter för seniorer

I Gula industrihuset (ca 100-150 m från tomten) finns förutom flera trivsamma butiker bland annat veterinär, distriktssköterska, bageri och kafé samt restaurang, gym, konstgalleri, och kontor. Norr om Stallarholmsbron ligger ICA Supermarket samt post- och paketutlämning.

I Gula industrihuset arrangerar PRO, SPF och Röda Korset aktiviteter för seniorer. Svenska kyrkan arrangerar även aktiviteter för seniorer och hjälper till med bland annat att handla mat och mediciner.

Bekvämligheter intill boendet

 • Ca 700 m från Ica.
 • Ca 100 m från Gula industrihuset som har många trevliga aktiviteter och verksamheten.
 • Ca 100 m till värdshus och bensinstation.
 • Ett stenkast till Mälaren (badrocksnära).
 • Ca 10-20 m till busshållplats

PRO Stallarholmen

 • Pro arrangerar bingo två gånger i månaden. (varannan onsdag).
 • Kortspel (onsdagar). 
 • ”Sittgympa” (måndagar)
 • Läscirkel i grupp, en gång per vecka. Deltagarna läser/studerar om en ort som gruppen sedan besöker. (måndagar)
 • Boule två gånger i veckan. (tisdag och torsdag)

SPF Stallarholmen

SPF Seniorerna i Stallarholmen har många och välbesökta aktiviteter i Gula industrihuset.
Varje vecka: akvarellmålning, bridge, canasta, bokcirkel, engelsk konversation, Linedance och sällskapsdans.
I lokalerna har vi också olika kurser och utbildningar.
T.ex digitalisering för seniorer, fågelkunskap, bridgekurser, kurs i vinkunskap och livräddningskurser etc.

Trivselförening Stallarholmen

Vi har även märkt av stort ett engagemang från många av er som anmält sig till Toresund-Sundby och vi tror att många av de sociala aktiviteterna skulle bli bäst om de arrangeras av de boende.

Vi vill därför fråga vilka av er som har intresse av att bilda en aktivitetsförening för de boende som ska hantera de roliga sakerna som en bostadsrättsförening hanterar. Allt som är rena fastighetsfrågor ansvarar vi som hyresvärd för, men föreningen/gruppen ska kunna organisera aktiviteter såsom kakbakning, jullunch, boule, fiske, sällskapsspel, odling med mera.

Lyckas vi bilda en förening som drivs av de boende kommer vi som fastighetsägare bidra med 30 000 kr första året (2 500 kr per månad) för att öka trivseln och granngemenskapen. Därefter sker en utvärdering, men ambitionen är ett årligt bidrag tillsvidare.

Förhoppningen om förenings ansvar/uppdrag: 

 • Samordning användning gemensamhetslokal/gäst-lägenhet.
 • Koordinera och främja aktiviteter och delaktighet.
 • Skötsel/samordning odlingslådor och gemensamt förråd.
 • Samverka med tjänsteleverantörer för planering av service för boende.
 • Hantera kassa och inköp.

Vänligen skicka ett mejl om ni är intresserad av att delta i föreningen – berätta lite om er bakgrund och vilket intresse du har för föreningen. Tanken är att föreningen på sikt väljs av medlemmarna själva, men vi ser gärna att vi har några att samarbeta med redan före inflyttning.

INTRESSEANMÄLAN Stallarholmen

  Intresseanmälan är ej bindande.

  Egen odlingslåda?*

  Kund hos hemtjänst?*

  Önskemål*

  Läs mer om Stallarholmen här

  Om projektet

  Planerad projektstart – sommaren 2021
  Planerad inflytt – hösten 2022
  I det här skedet tar vi endast in intresseanmälningar. Intresseanmälningarna är ej bindande. Beslut om byggstart avses tas senast mars 2021.