Trygghetsboende i Stallarholmen

JW Bostad bygger just nu ett trygghetsboende som inkluderar ca. 40 st hyresrätter i Stallarholmen.

Stallarholmen från ovan. Fotograf: Daniel Björkman

Vad är ett Trygghetsboende?

Ett trygghetsboende har inget med vård att göra och det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr din bostad på eget initiativ och du bor i din lägenhet precis som om du bodde i ett annat hyreshus. Skillnaden är de gemensamma ytorna och aktiviteterna.

INTRESSEANMÄLAN

  Intresseanmälan är ej bindande.

  Egen odlingslåda?*

  Kund hos hemtjänst?*

  Önskemål*

  Målsättningen med boendeformen är att skapa möjlighet till gemenskap mellan hyresgästerna och att delta i gemensamma aktiviteter. Lokaler och boende med god tillgänglighet, ger en grund för trygghet och möjligheter att ta sig ut och delta i aktiviteter tillsammans med andra. I ett trygghetsboende finns det gemensamma ytor för att umgås och som hyresgäst  kan du delta och medverka i olika aktiviteter. Det finns ett gemensamt kök som gör det möjligt att fika eller kanske äta tillsammans.

  Dessutom är både hus och lägenheter tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp, rullator eller rullstol så är bland annat dörröppningar redan tillräckligt breda.

  För att en fastighet ska kunna definieras som trygghetsboende ska det också finnas en värd eller värdinna under vissa tider. Tillsammans med hyresgästerna arbetar värden/värdinnan för att skapa förutsättningar för värdefulla kontakter, möten och gemenskap i samverkan med lokala ideella organisationer. Övernattningslägenhet till närstående ingår i hyran. 40 lägenheter fördelat på 365 dagar = Alla hyresgäster har rätt till lägenheten ca 9 dygn per år. Minst en i varje hushåll måste ha fyllt 65 år. 

  Om Stallarholmen

  Stallarholmen erbjuder god livskvalitet för både unga och gamla. Här finns en F-6-skola, livsmedelsbutik, distriktssköterska, caféer, bibliotek, badplatser och värdshus. Här kan du ägna dig åt ridning, båtliv, träning, golf, skytte, dans, fotboll, vikingaliv, bridge, körsång och många andra aktiviteter.

  Här finns en entreprenörsanda som det sjunger om (finns en egen sång om Stallarholmen). Det är drygt 3650 invånare, och fler än 400 företag! Det ordnas attraktiva evenemang som Korv- och Brödfestival, SuperLOPPIS, Visdagar, Vintagefestival och flera marknader. Inte vilken håla som helst!

  Läs mer om Stallarholmen här

  Bekvämligheter intill boendet

  • ca 700 m från Ica.
  • ca 100 m från Gula industrihuset som har många trevliga aktiviteter och verksamheten.
  • ca 100 m till värdshus och bensinstation. 
  • Stenkast till Mälaren (badrocksnära). 
  • ca 10-20 m till busshållplats

  Service, gemenskap och aktiviteter för seniorer

  I Gula industrihuset (ca 100-150 m från tomten) finns förutom flera trivsamma butiker bland annat veterinär, distriktssköterska, bageri och kafé samt restaurang, gym, konstgalleri, och kontor. Norr om Stallarholmsbron ligger ICA Supermarket samt post- och paketutlämning. 

  I Gula industrihuset arrangerar PRO, SPF och Röda Korset aktiviteter för seniorer. Men det även en mötesplats för alla åldrar. Läs mer nedan. 

  Svenska kyrkan arrangerar även aktiviteter för seniorer och hjälper till med bland annat att handla mat och mediciner. 
  Läs mer

  PRO

  Pro arrangerar bingo två gånger i månaden. (varannan onsdag)
  Kortspel (onsdagar). 
  ”Sittgympa” (måndagar)
  Läsecirkel i grupp, en gång per vecka. Deltagarna läser/studerar om en ort gruppen sedan besöker. (måndagar)
  Boule 2 gånger i veckan. (tisdag och torsdag)
  Läs mer

  SPF

  SPF Seniorerna i Stallarholmen har många och välbesökta aktiviteter i Gula industrihuset. Varje vecka: akvarellmålning, bridge, canasta, bokcirkel, engelsk konversation, linedance, sällskapsdans. I lokalerna har vi också olika kurser och utbildningar, t.ex digitalisering för seniorer, fågelkunskap, bridgekurser, kurs i vinkunskap, livräddningskurser etc.

  Lokalerna används också till styrelsemöten, introduktionsmöten för nya medlemmar, möten med andra lokala föreningar i kommun och distrikt, där SPF är sammanhållande. Musikcafé och månadsträffar regelbundet och med ca 30-60 deltagare.
  Utanför lokalerna har vi boule, luftgevärsskytte, promenader mm.
  Läs mer
  Röda Korset Ordnar stickkafé för seniorer på Mötesplats Stallarholmen i Gula Industrihuset en gång i veckan.  

  Kostnadsfria tjänster för 70+
  Kommunen tillhandahåller följande tjänster gratis till personer över 70 år.
  -Servicetjänster som omfattar byte av glödlampor
  -Uppsättning av gardiner och tavlor på befintlig armatur eller befintliga krokar
  -Byte av batterier i brandvarnare
  Läs mer

  Antal rum/kvm

  1 rok 30 kvm – 5244 kr
  2 rok 39 kvm – 6422 kr
  2 rok 56 kvm – 7706 kr
  2 rok 64 kvm – 8319 kr
  3 rok 76 kvm – 9539 kr

  Om projektet

  Planerad projektstart – sommaren 2021
  Planerad inflytt – hösten 2022
  I det här skedet tar vi endast in intresseanmälningar. Intresseanmälningarna är ej bindande. Beslut om byggstart avses tas senast mars 2021.